+ 6 grader

Onsdagen den 3 september var det konstutställning i Jändelskolans idrottshall. Utställningen heter + 6 grader och handlar om klimathotet och visar vad som händer när jordens medeltemperatur stiger. Konstnären Cissie Hultberg heter konstnären som har målat dessa vackra tavlor med skrämmande motiv. Hennes make Bobby Hultberg har skrivit texten som hör till målningarna. Under dagen fick eleverna på högstadiet ta del av utställningen samt få en djupare förklaring om vad klimathotet innebär för människan. Här kan ni läsa vad Jändelskolans elever tycker man kan göra för att lära sig mer om klimathotet!

 Föreläsare var Anders Tivell från SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) som på ett lugnt och sakligt sätt förklarade vad som håller på att hända med vår jord. Även om det var skrämmande fakta som presenterades var dock hoppet med hela tiden med orden: "Det är inte för sent, men vi måste agera nu!".

Under kvällen var utställningen öppen för allmänheten. Tråkigt nog dök inte många upp, men en och annan passade på att skriva på "medborgarkontraktet" som byn på Nätet har tagit fram med förhoppningen att Jämjö ska bli en bygd med hållbar utveckling med miljön i fokus. Här nedan kan ni ta del av utställningen i bild!
För bildtext klicka här!

Foto: MoJ-08

 


Cissie Hultberg, Bobby Hultberg och Anders Tivell
 Tillbaka till toppen

Ev. felaktigheter på sidorna mailas till IT-coacharna i Jämjö
Byn på nätet presenteras av den ideella föreningen Jämjö Byn på nätet.


 Läs mer här>>>!
 När går bussen till Jämjö?
 Tidtabeller finns här!

 E 22:a genom Jämjö
 Planeringen om E 22 Kyrkskolan
  Blekingeposten
 Din lokaltidning

 HSSL